Tarihçe

   OKULUN TARİHÇESİ: Okulumuzla ilgili arşiv çalışmaları ve köy yaşlıları ile görüşüldüğünde yörede ilk önceleri Köy odalarında öğretmenler Eğitim-Öğretim yaparlarmış. İlk Okul binası 1965 yılında ahşap bina olarak eğitim-öğretime açılmıştır. Sonrasında bu bina çıkan yangın sonucu tamamen yanmıştır, geçici bir süreyle tekrar köy odalarında eğitim-öğretime devam edilmiştir. 1966 Varto Depreminden sonra 1971 yılında depreme dayanıklı betonarme iki derslikli bina yapılmıştır. 1983 yılında ilave bir derslik daha yapılmıştır. Ancak mevcut derslikler ihtiyacı karşılamadığından 1989 da ilave bir derslik daha yapılmıştır. Önceleri okul lojmanı olarak kullanılan daha sonra ihtiyaçtan dolayı derslik ve anasınıfı olarak kullanılmıştır. Bu binalar yetersiz kalınca 2014 yılında biri bodrum üç kat ve 18 derslikli yeni bina yapılmıştır.İlk ve Ortaokulu bir binada eğitim-öğretime devam etmektedir.

Konukbekler ilkokulu´nun ilk öğrencileri Sait oğlu Alaattin FIRAT, Selim Oğlu Yusuf ALAK ve Hüseyin Oğlu Sait ARGUN´ dır.

Muş İli Merkez İlçesi Konukbekler İlk/Ortaokulu Muş-Bingöl-Elazığ karayolu üzerinde bulunmaktadır. Okulumuz İl Merkezine 28 km uzaklıktadır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi